Koutsaus

Oletko milloin viimeksi etsinyt aarteita?

Nyt sinulla olisi mahdollisuus lähteä Elämäsi saarelle tekemään kaivauksia. Voit myös vaihtoehtoisesti tehdä sightseeing-kierroksen saarella sellaisiin maisemiin, jotka tällä hetkellä sinua kiinnostavat.

Jos tahdot, niin voin lähteä mukaasi aarteiden etsintään. Minulla on monien vuosikymmenten kokemus ilon, levollisuuden, voimaantumisen ja toivon löytämisestä.

Lämpimästi tervetuloa kukaties elämäsi merkittävimmälle matkalle.

Huom. Parhaitten sivuni näkyy kuvineen tietokoneelta.

Ukko Kärkkäinen 101

Kohtaamiset ovat minulle tärkeitä. Rakastan hetkiä, kun saan olla uutta luovassa vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa.

Ohjauksissa työskentely tapahtuu koko ihmisen elämänkirjon alueella. Ihmeellistä on, että usein juuri kohtaamisissa voi tapahtua jotain perustavanlaatuista, jotain todella merkittävää. Kun teen ohjauksia, etsin yhdessä ihmisen kanssa hänen elämänsä tarinaan kätkettyjä aarteita, ihmisen sisällä olevaa luovuuspotentiaalia.

Lapsuudessa, nuoruudessa tai aikuisuudessa on ihminen saattanut tulla syvästi haavoitetuksi. Niistä kokemuksista syntyy haitallisia uskomuksia: ”minusta ei ole mihinkään, en pysty, olen paha, olen tyhmä, ei kannata edes yrittää, kaikilla muilla asiat onnistuu, nuo muut ovat sellaisia ja sellaisia…”

Negatiiviset uskomukset ovat itseään toteuttavia ennustuksia. Niin tapahtuu elämässä, miten ajattelet. Lapsuudessa iskostetut uskomukset kulkeutuvat vanhuuteen asti. Niillä asetuksilla mennään ja törmäillään päin seiniä… kokemusta on!

Ihmeitä voi kuitenkin tapahtua… niistäkin minulla on kokemusta

Muutos parempaan on mahdollista missä elämänvaiheessa tahansa! 

Jos saattuu niin, että vuorovaikutuskemiamme sopivat hyvin yhteen, voi meille tulla antoisa reissu. Murheenlaakson vieressä on ilon kukkulat. Erityisesti ilo ja luova ”hulluus” ovat monien innovaatioiden ytimessä. Meissä jokaisessa asuu lapsen leikki ja riemu. On traagista, että osalla nämä ovat piilossa masennuksen alla.

Ihmisen eheytymisprosessissa surulla on oma tärkeä paikkansa. Tunteiden kanssa työskentely Elämänsaarella on osaamiseni ytimessä. Minulla on parhaimpana pohjakoulutuksena henkilökohtainen kokemus masennuksen matalikosta. Ja kaikki saarella näkyvät maastonkohdat olen kyllä tarkkaan kolunnut.

Itseäni hämmästyttää yhä uudelleen se, miten usein elämässä juuri ahdistavat kokemukset ovatkin niitä terävän kipeitä siruja, joiden ympärille syntyy häikäisevän kaunis helmi. Tarvitaan turvallinen kohtaaminen. Silloin ihminen voi varovasti alkaa avautua ja eheytyä. 

On suuri luottamus saada olla läsnä silloin, kun vaikkapa traumoja kokeneen ihmisen historian hiekkaisella pohjalla simpukka avautuu. Niissä kohdissa, auringonvalossa, alkaa välkehtiä upea elämän aarre. Sellaiset kauniit hetket ovat syvästi koskettavia, rakkauden ja kiitollisuuden tunteiden täyttämiä

 

Kehitin vuosikymmenten aikana, ensin omista traumoistani irtipääsemiseksi, toimivia tunnetyöskentely menetelmiä. Niillä olen saanut omassa elämässäni, voisin jopa sanoa, että valtavan paljon myönteisiä muutoksia aikaan. Merkittävimmät kulminaatiokohdat, jolloin ahdistus on päättynyt, ovat tulleet elämää tukahduttavista asioista irtipäästämisien jälkeen. Viisitoista vuotta olen tehnyt lähes jokapäivä kehittämääni kiitollisuuskävelymeditaatioita. Sillä on ollut pysyvä vaikutus elämän ilooni.  

Olen tehnyt ryhmä- ja yksilötyönohjauksia ja tunnevalmennuksia yrityksissä, opetustoimessa sekä sosiaali ja terveyssektorilla. Tällä hetkellä keskityn pääasiallisesti henkilökohtaisiin valmennuksiin. Niitä voisi vaikka kutsua työnohjauksiksi, koutsauksiksi, luovuusvalmennuksiksi, yhdessä oivaltamisen hetkiksi tai vaikkapa mahdollisuuksiin matkaseurana kulkemisiksi. Mikäli sinulla on yritys, voit laittaa verotuksessa hyvinvointiisi panostettuihin kuluihin palkkioni. 

Jos tätä lukiessa tunnet tarvetta lähteä ”matkalle” sisäisten aarteittesi etsintään, niin ota yhteyttä. Parhaitten minut saa kiinni laittamalla WhatsApp viestin tai sähköpostia. Tehdään yhdessä ”lähtöselvitys”.

Vaikka teenkin ohjauksia nykyään pääosin sähköisten viestimien välityksellä, niin on hyödyllistä, jos se vain etäisyyksien suhteen onnistuu, ottaa ainakin yksi kerta face to face tapaaminen. Silloin mahdollistuu tärkeän menetelmän, sosiaalisen atomin käyttäminen keittiötupamme vanhalla pöydällä. Monet ovat saaneet hyvinvoinnin läpimurtoihin johtavia oivalluksia elämästään.

Tällä hetkellä asumme Kotkassa tällaisissa, alla näkyvissä maisemissa. 

Hyvää päivänjatkoa sinulle.

Lämpimin terveisin Ukko 

puhnro 0505990435

ukko.karkkainen (at) gmail.com

Ks. alla Elisabetin palaute

Täältä näet Elisabet Emilia Lahden minulle antaman palautteen. 

Elisabetin palaute