Aloitus

Lämpimästi tervetuloa Ukon kotisivujen aloitukseen.

Tällä hetkellä kirjoitan romaanitrilogian ensimmäistä osaa.

Tutkin kirjassani materialistisen  maailmankuvan kvanttihyppyä postmaterialistiseen suuntaan.

Olen tehnyt yli kymmen vuotta taustatutkimusta tästä aiheesta. Alla osa käyttämistäni tietolähteistä.

Oman maailmankuvani muuttumiseen eniten vaikuttaneet kirjat löytyvät alta.

Yksi, ylitse kaikkien muiden kirjojen, on ylärivillä neljäntenä. Tositapahtumiin perustuvan Kultavuorten shamaanin on kirjoittanut Olga Kharitidi. Hän työskenteli psykiatrina Novosibirskin sairaalassa ja koki valtavan muutoksen käydessään oppimassa Altain shamaanilta erilaisia hoitomenetelmiä.

Kirjassa oli myös kohta, jossa Olga sai kokeilla ydinfysiikan tutkimuslaboratoriossa kuuluisan venäläisen astrofyysikon Nikolai Kozyrevin kehittämää peiliä. Se kirjan kuvaus synnytti minussa yllättävän kehollisen reaktion. Olin ihmeissäni, kun sydämeni otti selälläni lukiessa maksimisykkeet?

Laitteessa ollessaan Olga Kharitidi pääsi käymään rinnakkaisessa todellisuudessa. Hänelle opetettiin merkittäviä asioita siitä, kuinka eri sivilisaatioiden aikalinjat alkavat yhdistyä nyt tämän ison muutosvaiheen aikana.

Olgalle opetettiin myös hämmästyttävän voimakkaasti vaikuttavia psykiatristen sairauksien  parantamismenetelmiä.

Olen paljon lukenut transformoivaa, sisäistä muodonmuutosta mahdollistavaa kirjallisuutta. Oman muutosprosessin hienoin piirre on ollut suorastaan riemullisen elämänilon, toiveikkuuden, myötätunnon ja rakkauden lisääntyminen.

On ollut niin sitten ihanaa ymmärtää, että emme ole vain keho/mieli systeemi.

Pitkään kyllä meni itselläni, ennenkuin oivalsin, millainen todellisuuden rakenne on.

Meillä jokaisella on kaikista tärkein, olennaisin ja perustavanlaatuisin elementti! Se on henki, korkeampi minä, sielu tai miten nyt sitä kukanenkin sitten nimittääkään. En tarkoita tässä mitään uskonnollista dogmaa, vaan aivan jotain muuta!

Ilman hengen ohjausta olemme hukassa. Jos vain mieli/keho tai keho/mieli on puikoissa, ei ennuste ole hyvä yksilöillä, kansoilla ja tällä maapallolla!

Tarvitsemme paradigmanmuutosta!

Onneksi jälkimaterialistisen tieteen oivaltaneet tutkijat ovat laatineet manifestin. Sen ovat allekirjoittaneet jo useat sadat arvostetut tutkijat ympäri maailmaa. Manifestin kaksi viimeistä kohtaa ovat nämä:

Ks. Jälkimaterialistisen tieteen paradigman manifesti.

Itse tahdon tehdä omalta pieneltä osaltani sitä työtä, jolla voisimme mahdollistaa tämän ihanan rakkaan Äitimaan, oman kotiplaneettamme, Telluksen säilymisen lapsille, lastemme lapsille ja heidän lapsilleen ja heidän…

Testamenttini runomuodossa:

Pihkan tuoksua

Jos sinua kiinnostaa vaikkapa kuolemanrajakokemuksista ja reinkarnaatiosta tehdyt tutkimukset, niin tästä linkistä pääset käymään niillä sivuillani:

Ks. NDE- ja reinkarnaatiotutkimuksia.

Jos taas haluat lisää tietoa traumojen purkuun liittyvistä jutuista, niin tsekkaa alla olevaa.

Tämän tekstiosuuden olen kirjoittanut aiemmin tälle aloitussivulle. Siitä ja varsinkin muista sivujeni kohdista löytyy paljon tietoa traumojen purkuun liittyvistä menetelmistä. Niihin aiheisiin olen perehtynyt lähes neljäkymmentä vuotta.

Tällä hetkellä kuitenkin koen yllä kirjoittamani ja linkittämäni asiat kaikista tärkeimpinä.

Näillä kotisivuillani kerron omiin kokemuksiin ja myös tutkittuun tietoon pohjautuen, miten ihminen voi selviytyä traumaattisista tapahtumista.

Silloin, kun ihminen kokee jonkun traumaattisen tilanteen elämässään, katkaisee se usein yhteyden “sisäiseen lapseen”. Ajan kuluessa trauma tavallaan “koteloituu” psyykkeeseen. Olemassaolostaan se kuitenkin viestittää elämän varrella erilaisina, joko psyykkisinä tai sitten fyysisinä oireina. Erityisesti kuormittavissa elämäntilanteissa trauma aktivoituu ja tuottaa kärsimystä ja nimeä vailla olevaakin ahdistusta.

Traumojen purku on yksi keskeinen sivujeni fokus. Mikäli ihminen on joutunut kokemaan vaikkapa lapsuudessa väkivaltaa, muuttuu päässä pyörivien ajatusten kehä kuvassa näkyvän vasemman tai oikean reunan maailmaksi. Traumatisoitunut kärsii eläessään aikuisuudessakin menneen ahdistuksessa tai tulevan pelossa.

Esimerkiksi työuupumuksen ja masennuksen taustalla on hyvin usein varhaisia rankkoja kokemuksia, vaillejäämistä ja turvattomuutta.

Trauma on merkillinen!?

Jostain syystä se hävittää nyt-hetken? Trauman vetovoimakenttä on niin vahva, että ihminen jää kipeisiin kokemuksiinsa ajatuksellisesti ja tunnetasolla kiinni!

Traumoja kokenut myös jollain tavalla kivettyy historiaansa, samaistuu ajatuksiin ja tunteisiinsa. Lopulta hän muuttuu jähmettyneeksi osaksi tarinaansa!

Itselleni kävi niin! Tiedän kokemuksesta, millaista siellä on olla!

Elin “pääni sisällä” tuskan ja kauhun täyttämässä menneisyydessä monia vuosikymmeniä! On todella ahdistavaa olla karun lapsuutensa vankina. Monille siitä tulee elinkautinen “kakku”.

Matkallani mielenrauhan maailmaan on itselleni ollut tärkeä maailmankuvan laajetuminen. Tämän sivun alta löytyy linkki mm. NDE- ja reinkarnaatiotutkimuksiin.

    ****

Kerron allaolevissa dokumenteissa eheytymisen polustani.

Minua pyydettiin keväällä 2011 Yle TV1:den ”Isien sota” dokumenttiin. Toivoin, että tarinastani olisi apua toisille lapsuudessaan haavoittuneille.

Kuvausten aikana olin pitkällä sairaslomalla kolmannen työuupumuksen vuoksi. Tämä viimeinen ja kaikista kuumin burnout, poltti elämästäni ne tekijät, jotka olivat olleet kokoajan kaiken ahdistuksen ja tuskallisten oireiden taustalla. Oli paljon sellaista, joka pitikin muuttua tuhkaksi, jotta uutta ja parempaa voisi kasvaa.

”Isien sota” sarjassa seurattiin sodassa vaurioituneita miehiä ja heidän lapsiaan. Kyseinen sarja voitti 2011 Koura-palkinnon Ylen TV1:den parhaana dokkarina.

Pari kohtaa kuvauksista on jäänyt elävästi mieleeni. Kun lähestyin junalla Helsinkiä, soitti sarjan toimittaja kertoen, että kuvausryhmä odottaa valmiina asemalla. Toimittaja neuvoi, että kävelisin heidän ohitse ihan kuin heitä ei siinä olisikaan. Jostain syystä sen kohtauksen kuvaaminen jännitti minua paljon. Sydän pamppaillen laskeuduin junasta ja lähdin kävelemään kohti rautatieasemaa!

Toisen kohtauksen kuvaus jäi myös mieleen. Siinä terapeuttiystäväni ohjasi minulle TRE- harjoituksen. Kun tulimme kuvauksen jälkeen ulos, oli ryhmä poikkeuksellisen vaitonainen. He kertoivat hiljaisuuden jälkeen, että kokemus oli ollut niin pysäyttävä, että se veti sanattomaksi. He eivät olleet koskaan ennen seuranneet tällaista tunneprosessia, jossa ihminen tärisee.

Mikäli et vielä ole katsonut tätä dokumenttia, niin täältä “Isien sota” -sarjan ensimmäinen osa löytyy:

Ks. “Isien sota. Osa 1: Ukko Kärkkäinen“.

Kesällä 2017 kävi sveitsiläinen toimittaja Isabelle Bourgeois.  tekemässä ystävästäni Villestä ja minusta kuuden minuutin minidokkarin Laukaan Valkolan kylällä. Isabelle toimi aiemmin toimittajana sota-alueilla. Nyt hän etsii kriiseistä selviytyneiden ilon tarinoita ympäri maailmaa.

Ks. “Villen ja Ukon tarina.

Tässä yksi lehtiartikkeli polustani:

Ks. “Onnellinen Ukko“.

    ****

Loppusyksystä 2019 olin Kohtaamisia sarjassa haastateltavana. Siinä kerron mm. taiteentekemisen merkityksestä traumojen purkamisessa. Avaan “mustan laatikon” varhaisia kokemuksiani.

Ks. Ukon tarina…

Täältä löytyy Lehtosen Viljamin toimittama Miehen mieli -podcast. Olin Viljamin  haastateltavana.

Ks. Miten katkaista sotatrauman siirtyminen?

  ****

Todella iso kysymys onkin, miten traumoista sitten pääsee irti ja voiko niistä kokonaan parantua?

Mm. näitä kysymyksiä tarkastelen näillä sivuillani. Menneisyys ei tarvitse määrittää loppuelämää, eikä tulevaisuus ole pelkäämistä varten! Pohdin myös sivuillani keinoja, miten uupumista voisi ennaltaehkäistä. Alla oleva kuva on tärkeä sivuillani oleva! Siksi se on toistamiseen. Nyt-hetki on hyvinvoinnin ydin.

Harjoitus, ole hyvä

Kokeile kymmenen hengityksen ajan. Siirrä ensin katseesi kynttilän liekin alla olevaan sanaan “nyt”. Rentouta sitten hartiasi, hengitä sen jälkeen syvään ja hitaasti sisään. Pidätä sitten pieni hetki hengitystä ja anna sen jälkeen ilman virrata hitaasti ulos. Pidätä hengitystäsi vielä keuhkojen ollessa tyhjät.

Seuraa kymmenen hengityksen ajan joko palleaasi tai miltä ilmavirta tuntuu sieraimissasi. Olet hengitystä seuratessasi nyt-hetkessä. Siitä käsin voit lempeästi tarkkailla ajatuksiasi. Kun huomaat jonkun ajatuksen nousevan mieleesi, hyväksy se ja annan sitten ajatuksen haihtua mielestäsi. Palaa takaisin tarkkailemaan hengitystäsi.

Nyt hetkessä eläminen on siistiä! Miten sinne sitten pääsee? Ensin on hyvä tulla tietoiseksi omasta tarinastaan ja sinne piiloon jääneistä tunteistaan.

Omassa selviytymisessäni merkittävimmät eheytymisen kokemukset ovat olleet juuri ne hetket, kun olen tunnistanut ja uskaltanut ilmaista sisälleni jääneitä patouneita tunteita. Niissä kohdissa parasta mitä voi olla, on se, että rinnalla olisi rakastava, myötätuntoinen ja läsnäoleva ihminen.

Tunteiden purkaminen mahdollistaa parhaitten nyt-hetkeen asettumisen! Ajattelu ja tunteet ovat vahvasti sidoksissa toisiinsa. Ajatukset aktivoivat tunteita ja tunteet taas herättävät lisää ajatuksia. Se on kuin päättymätön silmukka.

Kirjailija, joka on prosessini yhdessä vaiheessa auttoi minua pääsemään nyt-hetkeen, on Eckhart Tolle. Kun lähes kaksikymmentä vuotta sitten luin ensimmäistä kertaa hänen teoksensa “Harjoituksia läsnäolon voimasta“, oli se käänteentekevä kohta elämässäni. Kirjan harjoituksia tehdessä yhtäkkiä ahdistus vain hävisi? Vaikka sisäisen rauhan tilaa kestikin silloin vain viikon, tiesin, että jatkuvan tuskan tilasta on mahdollista vapautua.

Pääteoksessaan “Läsnäolon voima” Eckhart Tolle kirjoittaa näin:

Todellinen pelastus on vapauden tila. Se on vapautumista pelosta, kärsimyksestä ja riittämättömyyden tunteista…

Se merkitsee vapautumista pakonomaisesta ajattelusta, kielteisyydestä ja ennen kaikkea psykologisesta tarpeesta ylläptää menneisyyttä ja tulevaisuutta.

Tässä psykologi Heli Heiskasen artikkeli aiheesta:

Ks: “Työpaikan psykologiaa: Läsnäolon voima“.

Vasta nelisen vuotta sitten pääsin itse lopullisesti irti menneisyyden kauhuista ja tulevaisuuden peloista. Eheytymisen matkan kulminaatiokohtien vaiheet ovat olleet hämmentäviä, rationaalisen ajattelu ylittäneitä kokemuksia!

Täältä löytyy ystäväni Maijun blogi, jossa kerron polustani.

Siinä kuvaan merkillistä tapahtumaa, johon loppui monien vuosikymmenten ahdistui kuin seinään. Vieläkin ihmettelen, miten sellainen oli mahdollista?

Ks. “Tositarina taakkasiirtymän katkaisemisesta“.

Mikäli elät tätä lukiessasi jonkin kriisin keskellä, jos olet ahdistunut, masentunut, epätoivoinen, niin toivon sydämestäni, että liikkuessasi tällä sivustollani, voisit löytää jotain sellaista, joka auttaisi sinua matkallasi pääsemään vapaaksi mielen vankilasta.

Oman eheytymisprosessin aikana olen myös yhä enemmän ajatellut tätä meidän ihanaa sinisen vihreää planeettaamme. Maailma on käsissämme.

    ****

On siis olemassa hyviä uutisia. Joka päivä, varsinkin näinä aikoina, yhä useammat, erityisesti nuoret, “heräävät”, tulevat tietoisiksi. Se on tapahtuma, joka muuttaa ihmisen elämää perustavanlaatuisesti! Joku kuvaa sitä prosessia valaistumisena, toinen ykseyden kokemuksena, kolmas oman sielunsa löytämisenä, neljäs oivalluksen syttymisenä siitä, että piilossa ollut rakkaus alkaa tulla esiin, välittyä ihmiseltä ihmiselle

Niin kauan, kun henkisyyttä pidetään huuhaana, menetetään valtavan merkittävä tekijä ihmiset selviytymisessä ja eheydessä. Onneksemme uudenlainen paradigma on tulossa. Siinä vihdoinkin otetaan henkisyys huomioon ja annetaan sille kuuluva arvo.

Alla olevasta linkistä löydät niitä tekijöitä, jotka ainakin itselleni ovat tuoneet paljon iloa ja syventäneet mielenrauhaani.

Erilaisia maailmankuvia ja  uskomuksia on joka lähtöön. Itse olen valinnut sellaisen uskomuksen, joka on itselläni lisännyt mielenrauhaa ja rakkauden tunnetta tätä ihmeellistä elämää kohtaan

Ks. NDE- ja reinkarnaatiotutkimuksia.