Ukon osaaminen ja yhteystiedot …

Tarvitsetko omalla eheytymismatkallasi apua? Mikäli niin haluat, voin avata sinulle kokeneen, monesta kriisistä selviytyneen näkökulmia. Minulla on tunteiden työkalupakissa lukematon määrä erilaisia menetelmiä, joita voit testata omalla kohdallasi. Ratkaisukeskeisyys ja luovat prosessit ovat olennainen osa toimintaani. Ja ilo! Sitä toivoin voivani levittää ympärilleni.

Työskentelen asiakkaitteni kanssa sekä lähitapaamisissa, että usein myös etäyhteydellä. Olen onnellinen siitä, että vuosien varrella olen saanut tutustua aivan ihaniin ihmisiin.

Tarvittaessa olen ohjannut asiakkaita vaikuttavuuden lisäämiseksi käymään esim. rosen tai vyöhyketerapiahoidoissa. Tärinäterapia (TRE) tai joogaryhmistä ovat monet hyötyneet.

Mikäli osaamiseni ja lähestymistapani resonoi, niin ota matalalla kynnyksellä yhteyttä.

Hahmotetaan ensin yhdessä, mikä olisi sinulle parasta

Alta löydät yhteystietoni. Siellä on myös saamiani palautteita. Niiden alle olen liittänyt tarinaa siitä maaperästä, josta olen ponnistanut. Niiden kokemusten kautta minusta on tullut minä.

Ukolle puhelinnro 0505990435

Email: ukko.karkkainen (at) gmail.com

Olen Kärkkäisen Ukko, monien elämänkokemusten liemissä marinoitunut harmaapartainen, tunneviisaudenkantaja. Minulla on vuosikymmenten kokemus työhyvinvointi- ja voimaantumisvalmentajana. Suunnittelin yli kaksikymmentä vuotta sitten mielenterveysalan ammattilaisille kohdennetun hankkeen. Annoin sille nimeksi  ”Masennuksen hoidon uudet mahdollisuudet”. Viimeisin koulutus pidettiin Joensuun yliopiston täydennyskoulutuskeskuksessa. Olin hankkeessa työparini kanssa pääkouluttajana. 

Olen myös kehittänyt erilaisia, luovuuteen pohjautuvia koutsausmenetelmiä. Koen mielekkääksi yhdistää erilaisia metodeja. Olen saanut oppia intiaaniheimovanhimpien viisaudesta heidän vetämillä leireillään. Yksi, erittäin tehokas transformaatiota mahdollistava työskentely on symbolityöskentely. Olen monien kanssa myös tehnyt raikuvaa ääntä synnyttävää vihatyötä! Sosiaalisen atomin kanssa prosessointi on herättänyt monissa yllättäviä oivalluksia.  Asiakkaani ovat kertoneet hyötyneensä merkittävästi ohjauksistani.

Osaamiseni perustus on kertynyt monien vuosien opintojeni ja laajaan kirjallisuuteen perehtymisieni kautta. Koen, että tietotaitoni timantinkova pohja on syntynyt hiilestä kovassa kuumuudessa ja paineessa. Oma burnout ja masennuksesta selviytyminen ovat opettanut sellaista, jota ei miltään kurssilta tai mistään oppikirjasta ole ikinä mahdollista oppia!

Loppuunpalamisesta syntyi alkuunpalaminen, kun lähdin tutkimaan uupumukseni juuria. Sain audienssin yllä näkyvässä kuvassa olevan Kaunialan sotavammasairaalan silloisen ylilääkärin luokse. Elettiin vuotta 1989. Se käynti muutti elämäni!

Sain lainaan sairaalan arkistoista sodassa aivoihin haavoittuneen isäni epikriisit ja raportit hänen rajuista sotapsykoottisista kohtauksistaan. Sieltä löytyi myös äidin ja isän kirjeenvaihto lääkäreiden kanssa. Niissä kerrottiin vastasyntyneestä pojasta jotain sellaista, joka avasi varhaisen kehomuistini.

Voin vieläkin helposti palauttaa mieleeni sen hetken, kun ensi kertaa selailin kellastuneita papereita Kauniaisten bussissa. Tunsin kyyneleiden alkavan valua poskillani. Löysin piiloon jääneet tunteeni arkistosta, löysin itseni. Matkallani löysin myös kuolleen veljeni. Teen kohtaamisestamme jossain vaiheessa audiotarinan…

Aloin ymmärtää, miten kauas ja syvälle sodanhaava ulottuu. En silloin arvannut, että siellä oli askelmerkkejä tulevaisuuteen, elämäntehtävääni. Aloin intensiivisesti perehtyä siihen, mitä voisin tehdä, jotta osaisin katkaista omalta kohdaltani sukupolvelta toiselle, muuten niin vääjäämättömästi kulkeutuvan traumaketjun. Välillä aivan konkreettisesti kipinät sinkoillen katkoin rälläkällä rautaisia ketjuja. Oli saatava kehotuntuma irtipäästämisestä.

Nyt tiedän omasta kokemuksesta, että eheytyminen ja paraneminen on mahdollista

Liitän tähän yhden runon alkumatkaltani:

”Minä,

sodan toinen sukupolvi,

aivoissani isäni sirpaleet,

sodan,

kauhun sirpaleet.”

Tämä runo on yksi, kahdestakymmenestätuhannesta kirjoittamastani runosta.

Sodassa haavoittuneesta isästäni olen kirjoittanut myös tämän, alla olevassa linkissä kuultavan audiorunon:

Isäni, minun rakas isäni.

Kun olen käyttänyt runouttani valmennusryhmissä, on tapahtunut sen meissä jokaisessa elävän pienen, sisäisen lapsen kohtaamisia. Sanat eivät riitä kuvaamaan sitä hetkeä, kun aikuinen, ehkä ensimmäistä kertaa elämässään, tutustuu turvallisessa ja tunteet hyväksyvässä heimopiirissä sisällään olevaan pieneen. Esim. Syrjälän Teemun vetämissä miestenpiireissä, joissa välillä olen saanut käydä tarinoimassa, pienen kohtaamiskokemukset ovat olleet rakkautta ja syvää myötätuntoa synnyttäviä.

Menneisyyden kohtaaminen on mahdollistanut surun virtaamisen ja vaillejäämisistä onkin alkanut kasvamaan uudenlaista, tuntevaa aikuisuutta.  Traumoista irtipäästäminen on se juttu, jolla vapaudutaan ykseyden kokemiseen, nyt-hetkessä elämiseen ja riemulliseen lapseniloon. Jo vuosia on elämäni puron varrella nokipannusta versonut suo-orvokkeja. 

Ukolle puhelinnro 0505990435

Email: ukko.karkkainen (at) gmail.com

Rakastan perhettäni ja ystäviä, rakastan ruisleivän leipomista, luonnossa kulkemista, puiden ja lintujen laulua. Rakastan ihmisten myötätuntoista kohtaamista, kuulolla olemista ja kanssakulkijuutta. Erityisesti rakastan lempeää huumoria ja naurua.

Rakastan ihmettelyä, yrttejä ja sieniä. Tällä ihanalla sinivihreällä planeetallamme on runsain määrin kaikkea hyvää.

Rakastan elämää