Koulutukset

Koulutukset

Mikäli suunnittelet ja / tai suunnittelette koulutuksia, muistakaa, että Ukkoakin on nykyään taas mahdollista pyytää mukaan.

Osaamiseni alueet ovat mm. luovat prosessit. Erityisesti minulla on kokemusta siitä, millä tavalla saa traumojen hiljaisesta tiedosta ja tunteiden haavoista kasvamaan aivan uudenlaista, ihmisen herkkyyttä suojelevaa voimaa.

Olen perehtynyt monia vuosikymmenia uupumuksen ennaltaehkäisyyn ja masennuksesta selviytymiseen. Oman osaamiseni kirkkainta ydintä ovat olleet tunnetyöskentely menetelmät.

Itse tuon koulutuksiin mm. dialogisia, taiteellisia ja kuvatarinallisia osuuksia. Asiakkaan kannalta parhain mahdollinen vaikutus saadaan aikaan useamman kouluttajan moniulotteisella lähestymistavalla.

 

Tässä alla joitakin palautteita vuosien varrelta siitä, miten koulutuspäivissä olleet ovat kokeneet työskentelytapani:

Luennosta sai voimaa arjen selviytymiseen, itse voi vaikuttaa paljon asioihin, jos haluaa!


Oli paljon minua syvästi koskettavia asioita.

Lue tästä lisää palautteita

Hengittävän luovalla fiiliksellä!

IPhone kuvia 15.6.2016 564

Minulta voi tilata esityksiäni vaikkapa seminaarien tai koulutuspäivien aloitukseksi tai loppuhuipennukseksi.

Ideaalinen esiintymisaikani tällaisissa on tunti ja kolme varttia (max 2h). Siinä ajassa ehtii tapahtua merkittäviä oivalluksia, joskus jopa ”ihmeitä”. Koskaan ei tiedä, kuka havahtuu ja lähtee esitysten jälkeen ”matkalle” kohti omaa itseään ja hyvinvointiaan. Monet ovat kertoneet kokeneensa sellaista.

Myös ajallisesti pienempiä esityksiä olen tehnyt, vaikkapa vain runon mittaisia. Varsinkin monien rakastamasta, elämyksellisestä luontorunostani ”Helisee rannat”, on lukemattomille jäänyt hyvä maku suuhun. 

Kuitenkin parituntisissa esityksissä parhaimmillaan mahdollistuu sosiaalisen pääoman kasvaminen vieressä istuvien kanssa tarinoidessa. Tällöin kuulijat voivat esityksen suvantopaikoissa jakaa toinen toisilleen ajatuksiaan. Suurin osa aistii näissä ihmisenä olemisen vertaisryhmässä myötätuntoa ja myötäiloa. Osallistujat saavat niissä tilaisuuden olla aktiivisesti mukana uutta luovassa vuorovaikutuksellisissa elämänsaaren tarinoissa. 

Lukuisat ihmiset ovat esityksieni jälkeen tulleet kertomaan tai lähettäneet sähköpostilla palautetta. He ovat korostaneet sitä, miten juuri tällainen työskentelytapa oli heille itselleen silmiä ja tunteita avaava merkittävä kokemus! Joku on sanonutkin esitykseni olleen niin ainoalaatuinen, etteivät he olleet koskaan kokeneet mitään vastaavaa. 

Olen kiitollisen siitä, että saa omalta pieneltä osaltani mahdollistaa ihmisille itsensä ja toinen toisensa kohtaamista.

Olen joskus, tilaajan niin halutessa, esiintymisissäni rummuttanut pienen hetken tunnematkarummullani maailmaan rauhaa. Se on minun, yhden pienen ihmisen teko  Ja eihän sitä koskaan tiedä, miten laaja myötätunnon, rauhan ja rakkauden ”perhosen siiveniskuefekti” rummunkalvon värähtelystä syntyy?

Minulla on unelma, että me jokainen voisimme pienen pieneltä osaltamme olla mukana tämän ihanan sinivihreän ja kukista kauniin planeettamme suojelussa. Toivon, että lapsemme ja lastenlapset voisivat nauttia kaikesta hyvästä tämän Telluksen päällä. Haluan itse omalta osaltani lisätä toinen toisemme kunnioittamista. Rauhaa minä tahdon tälle uskomattoman kauniille maapallolle. Täällä me kaikki yhdessä kiidämme avaruuden halki ihmiskuntana kohti uusia seikkailuita.

Tässä on testamenttini runomuodossa: Pihkan tuoksua.

Elämäsi kurjet...

Tulevan elämänsä lähteestä hän nostaa kyyneleiden timantteja

     ja niin soittavat kurjet,

        lentävät hänen lähelleen

    ja ne tanssivat kurkien riemua.

 Eikä kukaan arvaa,

       että löytäminen onkin vanhasta luopumista,

           että vain päästämällä irti tanssivat elämäsi kurjet

  ja trumpetit soivat koko yön…

  ja aamun aurinko herättää nuotionsa viereen nukahtaneen

                eikä miehellä ole sieltä minnekään kiire…

(Yllä oleva teksti on katkelma ”Metsän tuttu” nimisen runoni lopusta.)