Koulutukset

Koulutukset

Nyt, kun kaikki koulutukset ovat kornan vuoksi ”jäissä”, olen pohtinut ja mielikuvissani jo suorastaan elänyt sitä aikaa, jolloin voimme taas kokoontua rajoituksetta erilaisiin toistemme kohtaamistilaisuuksiin. Voi miten paljon kaipaankaan niitä lähikontakteja ystävien ja kurssilaisten kanssa, jossa voimme taas oikein kunnolla halata toisiamme ja tuntea ihmisenä olemisen ytimen, sydämen lämmön

Tänä keväänä 2020 olen myös yhä vahvemmin tiedostanut yhden merkittävän asian. Juuri siinä, mihin olen monien vuosikymmenien aikana perehtynyt ja sieltä syvätä tunteiden pohjamudista jalostanut, että juuri siinä onkin nyt ihmisen selviytymisen kannalta todella tärkeää kokemuksellista tietotaitoa. 

Pohjakouluissani on ollut kolme loppuunpalamisen ekaluokkaa. Elämään on mahtunut paljon sairauksia ja todella raastava katastrofi, jossa viimeisessä burnoutin synnyttämässä taloudellisessa aallonpohjassa menetimme kotimme. Itseäni auttoi merkittävällä tavalla oman lapsuuteni tunteiden aukikirjoittaminen tuhansina ja taas tuhansina runoina.

Toivottavasti jo syksyllä voisin jatkaa koulutusyhteistyötä innostavien ja sydämen lämpöisten ihmisten kanssa. Verkostollamme on juuri tänä murroksen ja epävarmuuden aikana ilon ja toivon viesti 

Olen saanut oppia elämäni varrella tuntemaan aivan ihania, herkkiä ja tuntevia ihmisiä. Yksi keskeinen nimittäjä näillä ihmisillä on ollut se, että he tahtovat olla mukana omalta osaltaan luomassa ilon, lämpimän myötätunnon ja rakkauden kulttuuria. 

Kiitos teille kaikille ystävilleni monista yhteisistä mieleenpainuneista tarinatuokioista. Dialogeissamme olen saanut kosketuksen sisälläni olevaan pieneen poikaan. Maailmankuvani on avartunut merkittävästi ja olen oppinut paljon uutta ja suorastaan hämmentävän ihmeellistä!

Syvästi kiitollisena ajattelen teitä kaikkia rakkaita ystäviäni… kiitos <3

Oma osaamiseni alueet ovat olleet luovat prosessit ja erityisesti, miten traumojen hiljaisesta tiedosta ja tunteiden haavoista kasvaa aivan uudenlaista ihmisyyttä suojelevaa voimaa. Olen perehtynyt monia vuosikymmenia uupumuksen ennaltaehkäisyyn ja masennuksesta selviytymiseen. Oman osaamiseni kirkkainta ydintä ovat olleet tunnetyöskentelymenetelmät.

Itse tuon koulutuksiin mm. dialogisia, taiteellisia ja kuvatarinallisia osuuksia. Asiakkaan kannalta parhain mahdollinen vaikutus saadaan aikaan moniulotteisella lähestymistavalla. 

Tarjoan yhteistyökumppaneiden kanssa luovasti räätälöityjä kokonaisuuksia, joissa pyrimme huomioimaan sanotut ja sanomatta jääneetkin intuitiiviset tarpeet.

 

Tässä alla joitakin palautteita vuosien varrelta siitä, miten koulutuspäivissä olleet ovat kokeneet työskentelytapani:

Luennosta sai voimaa arjen selviytymiseen, itse voi vaikuttaa paljon asioihin, jos haluaa!


Oli paljon minua syvästi koskettavia asioita.

Lue tästä lisää palautteita

Hengittävän luovalla fiiliksellä!

IPhone kuvia 15.6.2016 564

Minulta voi myös tilata esityksiäni vaikkapa seminaarien tai koulutuspäivien aloitukseksi tai loppuhuipennukseksi.

Rakennan erittäin mielelläni  erilaisille kohderyhmille ”poikkitieteellis-taiteellis-kokemuksellisia luovuuden luontoperformansseja”.

Ideaalinen esiintymisaika tällaisissa esityksissäni on tunti ja kolme varttia (max 2h). Siinä ajassa ehtii tapahtua merkittäviä oivalluksia, joskus jopa ”ihmeitä”. Koskaan ei tiedä, kuka havahtuu ja lähtee esitysten jälkeen ”matkalle” kohti omaa itseään ja hyvinvointiaan. Monet ovat kertoneet kokeneensa sellaista.

Tällaisessa parituntisissa esityksissä parhaimmillaan mahdollistuu sosiaalisen pääoman kasvaminen vieressä istuvien kanssa tarinoidessa. Tällöin kuulijat voivat esityksen suvantopaikoissa jakaa toinen toisilleen ajatuksiaan. Suurin osa kokee ihmisenäolemisen vertaisryhmän myötätuntoisia tunteita. Osallistujat saavat siis tilaisuuden olla aktiivisesti tilaisuudessa mukana messissä uutta luovan vuorovaikutuksellisissa elämänsaaren tarinoissa. Kun aina on pieni osa ihmisiä, joka  kokee jutteluhetket kiusallisina, niin he saavat, jos niin haluavat, olla seminaarin tämän osan rauhassa.

Lukuisat ihmiset ovat esityksieni jälkeen tulleet kertomaan tai lähettäneet sähköpostilla palautetta. He ovat korostaneet sitä, miten juuri tällainen työskentelytapa oli heille itselleen silmiä ja tunteita avaava;  pysäyttävyydessään merkittävä kokemus! Joku on sanonutkin esitykseni olleen niin ainoalaatuinen, etteivät he olleet koskaan kokeneet mitään vastaavaa.

Toivon sydämestäni, että voisin omalta osaltani mahdollistaa ihmisille kaikkea hyvää.

Toimiessani kouluttajana 2000-2010, puhuin enimmäkseen työhyvinvoinnista, voimaantumisesta ja myös traumojen purkukamisen merkityksestä! Siihen aikaan minulla ei ollut juuri mitään käsitystä siitä, mihin itse olen matkalla ja miltä maailma näyttää vaikkapa reinkarnaation, kuolemanrajatutkimusten, rinnakkaisten todellisuuksien ja energiahoitamisen näkökulmilta. Näihin edellämainittuihin alueisiin olen perehtynyt viimeiset kahdeksan vuotta. Niinkuin olen toisaalla sivustoillani kertonut, entinen maailmankuvani hajosi.

Mikäli joillakin on kiinnostusta kuulla uusista näkemyksistäni, niin nyt olen valmis kertomaan, millaisena näen todellisuuden tänä päivänä vuosien tietoisuustutkimusteni jälkeen. Hion kokoajan lasejani lukemalla ja seuraamalla mm. tieteen reuna-alueella tapahtuvaa liikehdintää ja tuntemattoman aluevaltausta. Haluan kokoajan muuttaa mielipiteitäni uudenlaisen todellisuuden suuntaan. Minulle se tarkoittaa sitä, että tehdyissä havainnoissa on riittävän vakuuttavat perustelut! Toivon, etten kivettyisi, vaan säilyisin elävänä kaiken ihmettelijänä!

Kokemuksen, tieteen ja taiteen hedelmällinen vuoropuhelu on tärkeää. 

Olen jo muutamissa esiintymisissäni rummuttanut pienen hetken tunnematkarummullani maailmaan rauhaa. Se on minun, yhden pienen ihmisen pieni teko  Ja eihän sitä koskaan tiedä, miten laaja myötätunnon, rauhan ja rakkauden ”perhosen siiveniskuefekti” rummunkalvon värähtelystä syntyy?

Minulla on unelma, että me jokainen voisimme pienen pieneltä osaltamme olla mukana tämän ihanan sinivihreän ja kukista kauniin planeettamme suojelussa. Toivon, että lapsemme ja lastenlapset voisivat nauttia kaikesta hyvästä tämän Telluksen päällä. Haluan itse omalta osaltani lisätä toinen toisemme kunnioittamista. Rauhaa minä tahdon tälle uskomattoman kauniille maapallolle. Täällä me kaikki yhdessä kiidämme avaruuden halki ihmiskuntana kohti uusia seikkailuita…

 

Elämäsi kurjet...

Tulevan elämänsä lähteestä hän nostaa kyyneleiden timantteja

     ja niin soittavat kurjet,

        lentävät hänen lähelleen

    ja ne tanssivat kurkien riemua.

 Eikä kukaan arvaa,

       että löytäminen onkin vanhasta luopumista,

           että vain päästämällä irti tanssivat elämäsi kurjet

  ja trumpetit soivat koko yön…

  ja aamun aurinko herättää nuotionsa viereen nukahtaneen

                eikä miehellä ole sieltä minnekään kiire…

(Yllä oleva teksti on katkelma ”Metsän tuttu” nimisen runoni lopusta.)