Lempeän rakastava katse

Runo hääparille: Lempeän rakastava katse

Se taisi olla marraskuussa 2019, kun ensimmäisen kerran viestittelin Vänttisen Jussin kanssa. Olimme siis jo muutaman vuoden Jussin kanssa ihmetelleet elämää tekstiviestein ja myös puhelimitse.

Sitten tuli kevät 2022 ja ensimmäinen varsinainen kohtaaminen. Olin lupautunut mukaan Syrjälän Teemun vetämään Miesten viikonloppuun tunne- ja selviytymistarinoiden kertojaksi. Jussi otti minut matkanvarreltaan ystävällisesti kyytiin. Tulomatkalla viikonlopusta hän kysyi, että josko tulisin heidän häihinsä? Ja mielelläni otin hengenheimolaisen, sielunveljen kutsun vastaan. Sormuksen hakumatkalla Jussi ja Saara poikkesivat meillä täällä kotiateljeessamme. Oli ihanaa tarinoida ja ihastella yhdessä kevään kauneutta. 

Ennen häitä aloin kuunnella sydäntäni, että millaista tekstiä sieltä voisi tulla hääparille? Koskaan en tiedä ennalta sanoituksen sisällöstä. Kun sitten löysin sopivan musiikin, alkoi runo virrata lävitseni? Tämä teokseni syntyi  ystävyyden synnyttämänä ajatellessani Jussia ja Saaraa.

Kantaesitin  ”Lempeän rakastava katse” runon hääjuhlassa 11.6.2022 Halikossa, Pukkilan kartanolla. Esitin myös tilaisuudessa kaksikymmentäneljä vuotta aikaisemmin syntyneen ja niin monen rakastaman, ja jo klassikoksi tulleen luontorunoni Helisee rannat.

Lämpimät Onnitteluni teille ystävät  

Laita ensin musiikki soimaan alla olevasta upotuksesta ja sen jälkeen klikkaa audiorunoni kuulumaan.

(Jos Youtube musiikkilinkissä on teksti: ”Video ei ole käytettävissä”, niin lataa tämä sivu uudestaan. Silloin, ainakin minulla, musiikki tulee käyttöön.)

Tästä voit kuunnella tulkintani runosta. 

Napsauttamalla tätä löytyy runoni kirjallinen versio

Täältä löytyy Jussin kotisivut

Lisää runoja löytyy täältä: Runojani kuunneltavaksi

Ukon kotisivut: Bonis-Avibus.fi