Reinkarnaatio

Kuva: Jerzy Górecki 

Tervetuloa aluksi tänne hautuumaalle vanhan puun luokse. Kurkkaa ensin tuota kiveä! Sieltä löytyy kautta ihmiskunnan historian monia pohdituttanut kysymys: “Mitä ihmiselle tapahtuu kuoleman jälkeen?

Saat näillä sivuilla kokeilla ja katsoa, miltä kuoleman jälkeinen elämä näyttää erilaisten linssien ja viitekehysten läpi katsottuna?

Piirros: Anna Heikkilä

Tämä silmälasien sovitusprosessi on ollut itselleni maailmankuvaani erittäin paljon laajentava kokemus. Se on muuttanut minua. Uudet näkökulmat ovat lisänneet rakkauden, mielenrauhan ja ilon tunteita. Tämä  elämä onkin paljon, paljon toivorikkaampi ja mielenkiintoisempi, kuin mitä koskaan olin aiemmin edes voinut kuvitella.

Viimeisten yhdeksän vuoden aikana olen kolunnut tutkimuksia mm. kuolemanrajakokemusten ja reinkarnaatioiden ihmeellisestä maailmasta.

Paljon olen käyttänyt aikaa myös sen miettimiseen, että missä todellisuuden rajat oikein menee ja kuka ne piirtää? Minua, “nuorena kapinallisena”, inspiroivat erityisesti ne ennakkoluulottomat ja rohkeat tutkijat, jotka edustavat tieteen “avangardea”.

Mikä on ihmisen tietoisuus, mikä pimeän energian salaisuus? Tähän viimeksi mainittuun löysin taiteen kautta mielenkiintoisen näkökulman.

Haasteelliset kysymykset innostavat, joten tähän alkuun, niinkuin Valtaoja sanoo, että “laitetaanko kovat piippuun… onko meillä sielua”?

Katso ensin hetki, mitä aiheesta kertoo professori Esko Valtaoja:

Ks. Onko meillä sielua?

Kuva: Pixabay aytuguluturk

Hetkinen… ymmärsinkö oikein?

Jos siis tästä pölyimurista, “ihmiskoneesta”, miljoonien triljoonien kytkösten ohjauskeskuksesta katkaistaan virta, niin siinäpä se elämä sitten olikin? Eli perinteinen ilmaisuko onkin totta: “mihin puu kaatuu, siihen se maatuu”?

Tietoisuutemme syntyy nykyisen valtavirtatieteessä vallitsevan reduktionistisen materialismin silmälasien mukaan aivotoimintojen seurauksena. Kun elintoiminnot lakkaavat, niin elämä päättyy ja sen jälkeen ei ole enää mitään. Valot sammuu! On vain pelkkä tyhjyys!

Ks. kuolema!

Kuva: Karin Hensele

Tällä jälleensyntymisen tutkimuksista kertovalla ja toisella sivullani, johon olen linkittänyt tarinoita kuolemanrajakokemuksista, tuon “sieluttomuuteen” muitakin näkökulmia.

Jokainen tietysti valitsee itse, mitä ajattelee näistä asioista ja mihin “uskoo” tai “uskooko” mihinkään. Kaikki vaihtoehdot ovat ok! Kuoleman jälkeisen elämän kysymyksissä itseäni kiinnostaa uskoa enemmän tutkittu tieto, jos sitä vain on saatavilla. Olen pyrkinyt haavimaan tutkimuksia ja tapausesimerkkejä yhteen kasaan näille sivuilleni. Onko nää huuhaa juttuja… sen päättäköön lukija itse!

Kuva: Erwin Bosman

Lähden liikkeelle syöpälääkäri Jeffrey Long tekemästä laajasta tutkimusta, jonka hän on tehnyt kuolemanrajakokemuksista. Alla ote hänen kirjastaan “Todisteita tuonpuoleisesta elämästä“.

Piirrän kirjoihini sydämiä niille sivuille, jotka tuntuvat omassa sydämessäni hyvältä kirjaa lukiessa.

Onko meillä siis sielua?

Mielenkiintoisia havaintoja lasten jälleensyntymämuistoista ovat tehneet tutkijat Virginian yliopistolla viidenkymmen vuoden aikana. Tutkimuksia johtava lastenpsykiatri Jim Tucker kertoo niistä kirjassaan “Olen elänyt ennenkin“. Kirja pohjautuu laajaan tutkimusaineistoon.

Kuvassa Ian Stevensson.

Tucker on jälleentyntymistä tutkineen professori Ian Stevenssonin työn jatkaja. Tässä videossa mm. Tucker on mukana paneelissa.

Is There Life After Death?

 Stevensson nimesi “psykoforiksi” sitä osaa ihmisen tietoisuudessa, joka osallistuu jälleensyntymään ja kantaa muistoja menneestä elämästä toiseen.

Lähde: Jim B. Tucer “Olen elänyt ennenkin”

Alla on myös mielenkiintoinen kohta, jossa kerrotaan tutkimuksessa löydetyistä havainnoista, joiden perusteella lapset valitsevat omat vanhempansa?

Lähde: Jim B. Tucer “Olen elänyt ennenkin”

Näiden kuvien alla linkkinä oleva videopätkä kannattaa ehdottomasti katsoa ennen tällä sivulla etenemistä. Kuvakaappaukset ovat kyseisestä ohjelmasta!

Reinkarnaatiosta tapausvideona “Mielen salatun voiman” kakkososassa on pieni katkelma. Vaikuttaa siltä, kuin elokuvan käsikirjoittaja olisi inkarnoitunut yli seitsemänkymmenen vuoden jälkeen pojaksi, nimeltä Eric. Lapsena Eric alkoi puhua Hollywoodista, jossa hänellä kertomansa mukaan oli ollut perhe. Eric halusi lähteä takaisin kotiin. Ericin syntymäpäivä on 21.6. ja hän väitti äidilleen, ettei ollut syntynyt sinä päivänä, vaan 26.6.

Pikku Eric kertoi kirjoittaneensa Hollywoodiin elokuvia. Äiti oli luetellut erilaisia nimeltä ja kun Eric kuuli “Gone with the Wind” (Tuulen viemää), oli hän tunnistanut sen kirjoittamakseen. Näin perhe löysi Ericin aiemman, elokuussa 1939 kuolleen inkarnaation “Sidney Coe Howardin“.

Tämä Ericin tapaus on tärkeä myös siinä mielessä, että se avaa siirtyvien traumojen mekanismia, eli miten lapsella voi ilmeni juuri sellaisissa asioissa pelkoa, johon lapsi on menneessä elämässään kuollut! Tapauksen tutkijana on lastenpsykiatri Jim Tucker. Videolla kerrotaan myös jälleensyntymistutkimuksista, joita tehdään Virginian yliopistolla.

Katso video: “Mielen salattu voima

Linkin ohjelma kannattaa katsoo loppuun asti. Siinä tutkijat ovat selvittäneet, mitä ihmiselle tapahtuu kuolemassa? Monet hoitajat ovat raportoineet saattohoidossa olleiden kertovan kuolleitten omaisten näkemistä. Myös on tapahtunut sitä, että kuollut tulee kertomaan omisilleen omasta lähdöstä. Mukana videossa on mm. kuolemanrajatutkija, neuropsykiatri Peter Fenwick Lontoo yliopistosta.

****

Alla Kardec

Kuolemanjälkeistä elämää tutki laajasti ja systemaattisesti 1800 luvun alussa syntynyt ja Pariisissa luonnontieteitä opettanut Hippolyte Léon Denizard RivailHän julkaisi tutkimuksiaan kirjalilijanimellä Allan Kardec.

Pekka Kaarakaisen kertoo tässä linkittämässäni haastattelussaan useista tutkimuksista, joiden avulla aletaan vähitellen saada jopa tieteen todentamia vastauksia kysymykseen, jatkuuko tietoisuus kuoleman jälkeen.

Ks. Kaarakaisen Pekan luento!

Kuva: Silvia & Frank

Kun perehdyin jälleensyntymisiin ja kuolemanrajakokemuksiin, jouduin perusteellisesti ja moneen, moneen kertaan katsomaan ja ihmettelemään, että minkä näköinen tämä todellisuus oikeastaan on? Mietin, vääristävätkö nämä reinkarnaatiolasit näköäni vai näenkö näillä vasta nyt todellisuuden sellaisena, kuin se on? Lukemani tutkimukset näyttivät kehysten läpi täysin erilaisilta lapsena oppimieni uskonnollisten käsitysten kanssa.

Reinkarnaatiotapauksia on kerätty ympäri maailmaa!

Niinkuin yllä kerroin, Virginian yliopiston, jo edesmennyt Ian Stevensson,  tutki neljäkymmentä vuotta tieteellisin metodein tuhansia jälleensyntymistapauksia. Yksi hänen tutkimansa informantti oli myös Suomessa.

Alla esimerkkejä Stevenssonin Sri Lankassa tekemista tutkimuksista.

  

Esimerkiksi Sri Lankassa 1956 syntyneen Gnanatilleka Baddewithanan tapauksessa on huomionarvoista se, että Gnanatilleka ei vain muistanut edellisen inkarnaationsa läheisiä, vaan myös heidän tunnesuhteensa! Gnanatillekan tapauksessa oli kyseessa myös sukupuolenvaihdos, eli edellinen inkarnaatio oli ollut poika. Tässä tapauksessa ei tullut esiin kovinkaan vahvaa poikaidentiteettiä. Johtuukohan siitä, että edellisessä inkarnaatiossa elänyt poika oli “tyttömäinen”? Joissakin tapauksissa edellisen inkarnaation sukupuoli-identiteetti siirtyy vahvana seuraavaan.

Tapaus Kamaljit Kour on edellisen inkarnaationsa nimien muistamisen kannalta erityinen! Kamaljit Kour syntyi kymmenen kuukautta edellisen inkarnaationsa, Rishman, kuoleman jälkeen. Stevenssonin tutkima Kamaljit Kour pystyi tunnistamaan ja nimeämään Risman luokkakuvasta kaikki edellisen inkarnaationsa luokkakaverit paikkansa pitävästi! 

Ma Choe Hnin Htetin tapauksessa uuteen kehoillistumaan siirtyivät sekä edellisen inkarnaation leikkausarpi, että ruumiin merkitsemistapana niskan vasemmalle puolelle piirretty huulipunamerkki.

Chanai Choomalaiwongin on tapaus, jossa Chanain edellistä inkarnaatiota, opettaja Bua Kai’ta, oli ammuttu. Vastaavat syntymämerkit löytyivät Chanain päästä.

Turkkilaisen Necip Unlutaskiraninen tapauksessa hänen syntymämerkkinsä (8 kpl) vastasivat edellisen inkarnaation Necip Budakin ruumiinavauspöytäkirjoissa olleita haavoja.

****

Islantilainen psykologian professorina toiminut Erlendur Haraldsson on myös tutkinut jälleensyntymistä.

Tässä Erlendur Haraldssonin haastattelu.

Haraldsson tutki mm. libanonilaisen Nazih Al-Danafin tapausta. Siinä erityinen piirre oli, että Nazih muisti tarkasti tsekkoslovakialaisen pistoolin, jonka hänen edellinen inkarnaationsa Fuadin oli antanut veljelleen Adeebille. Siitä Nazil ei olisi voinut saada mitään muuta kautta tietoa.

Kuva: Vasilijus Bortnikas

Purnima Ekanayaken kertoi olleensa suitsukkeentekijä Kelaniyan temppelin lähellä virtaavan joen takana. Haraldsson tutki tämän tapauksen ja vahvisti, että neljätoista Purniman kertomaa väitettä piti paikkansa. Kaksi vuotta ennen Purniman syntymää oli suitsukkeentekijä Jinada Perera jäänyt auton alle. Purnima muisti mm. Jinadan omaisten nimiä ja myös suitsukkeiden nimet, mitä oli tehnyt edellisessä inkarnaatiossa; Ambiga ja Geta Pichcha.

Kuva: Pixabay Cocoparisienne

Tässä linkissä Ian Stevensson luennoin jälleensyntymisestä: “Scientific Evidence for Reincarnation by Dr Ian Stevenson“.

Stevenssonin tutkimuksissa minua ensi kertaa lukiessani hämmensi se havainto, että jälleensyntymisten välinen aika on niin lyhyt?

Aineisto on yli kuudensadalta lapselta kerätyistä ja varmennetuista edellisen elämän kertomuksista. Jälleensyntyminen tapahtuu niiden tapausten pohjalta vain yhden vuoden ja kolmen kuukauden kuluttua edellisen inkarnaation kuolemasta (keskiarvo)!

Tämä herätti ainakin minulla kysymyksen, että montakohan inkarnaatiota  sielulla onkaan?

Alla ote uskontotieteen dosentti Leo Näreahon kirjasta Jälleensyntyminen (1995).

Virginian yliopistossa professorina toiminut Bruce Greyson on tehnyt ja julkaissut useita tutkimuksia myös mm. NDE:stä.

Tässä alle linkittämässäni esityksessä Greyson viittaa reinkarnaatiotutkimuksissa havaittuihin ilmiöihin. Niissä edelliselle persoonalle tapahtuneet fyysiset vammat ja merkit siirtyvät jälleensyntymässä seuraavan persoonan syntymämerkeiksi. Näistä on jo useita tarkasti dokumentoituja tapaushavaintoja, mitä linkitin yllä. Tutkimuksissa on verrattu entisen persoonan kuolinvammoja ruumiinavauspöytäkirjoista nykyisen persoonan syntymämerkkeihin. Monessa tapauksessa ne ovat olleet samoissa kohdissa.

Alla olevan linkin videossa on muutama aika karu kuva syntymävammoista, kun esim. edelliselle inkarnaatiolle tapahtuneet tulivat näkyviin mm. seuraavan inkarnaation epämuodostuneina sormina.

Tämä herättää ison, ainakin vielä vastausta vaille jääneen kysymyksen! Miksi näin tapahtuu?

Ks.  Dr Bruce Greyson Consciousness Independent of the Brain“.

Jos aikaa sinulla on, niin kannattaa ehdottomasti katsoa koko Greysonin luento alusta asti!

Kuva: Jeon Sang

Palaan vielä syntymämerkkien tiimoilta Corliss Chotkinen tapaukseen. Se löytyy Leo Näreahon erinomaisesta kirjasta Jälleensyntyminen. Se, mikä minua ihmetytti, oli vanhan intiaanin leikkaushaava, joka tikinjälkineen kaikkineen siirtyi siskotyttären lapselle.

****

Kuva: Pixabay skeeze

Tässä linkki Näreahon kirjasta tehtyyn lukijan arvioon.

Ks. Jälleensyntyminen.

Todella kiinnostavaa on jälleensyntymäreggressiossa (taantuminen aikaan ennen omaa syntymää) esiin tullut responsiivinen xenoglossia. Siinä ihminen pystyy puhumaan edellisten inkarnaatiottensa kieltä. Osa ihmisistä on osannut myös kirjoittaa lähes kokonaan unohtutta kieltä. 

Englantilaisen Arthur Flowerdewin tapaus on argeologisen tutkimuksen kannalta mielenkiintoinen! Flowerdew pystyi osoittamaan mm. temppelin paikan ja selittämään, mihin erästä rakennelmaa oli käytetty ajalla 100 eKr, kun hänen aiempi inkarnaationsa oli ollut siellä sotilaana.

Tässä Flowerdewin tapauksessa poikkeavaa on se, että normaalisti lapset lopettavat yleensä 5-8 vuoden tienoilla puhumasta jälleensyntymämuistostaan. Arthur Flowerdew puolestaan alkoi saada vasta kaksitoistavuotiaasta lähtien selittämättömiä, hyvin eläviä kuvia menneestä elämästään Jordaniassa sijaitsevasta, ikivanhasta, kallioon louhitusta Petran kaupungista.

****

Eikä näytä olevan edes sattumaa sekään, millaiseen perheeseen tai “heimoon” syntyy! Ihmiset, joiden kanssa elämme tai joita jopa “sattumanvaraisesti” tapaamme, voivatkin olla juuri niitä, joiden kanssa olemme saattaneet elää monissa menneissä elämissämme yhdessä. Yksi vihje näiden ihmisten löytämisessä on poikkeuksellinen tuttuuden tunne, joka tulee välittömästi kohdatessa. Vrt alempana olevaan Jouko Ollikaisen tarinaan.

Tästä pääset kurkistamaan ryhmäreinkarnaatioilmiötä englantilaisen psykiatrin Arthur Guirdhamin tapauksessaTapahtumaketju on kerrassaan uskomaton!!!

Tässä linkki serkusten kokemukseen, jossa on kyse suvunsisäisestä reinkarnaatiosta. Kertojana on Carol Bowman.

Carol Bowman avaa myös ikkunaa kysymykseen, milloin sielu liittyy sikiöön? Hän nostaa esiin hätkähdyttävän tapauskuvauksen abortin vaikutuksesta seuraavaan reinkarnaatioon!

Meni pitkän aikaa Bowmannin lukemisen jälkeen, etten oikein tiennyt mitä ajattella? En kyllä tiedä vieläkään, katselen vain erilaisten lasien läpi maailmaa ja pieniä ihmisiä ihmetellen. Ketähän he ovat olleet ennen?

Kuva: Pixabay Free-Photos

Vuosikymmeniä sitten tuli televisiosta tanskalainen dokumenttisarja. Ystäväni oli silloin ottanut sen VHS-nauhalle ja muuttanut myöhemmin digitaaliseen formaattiin.

Sain katsottavaksi kuuden henkilön tarinat, joille oli paljastunut reggressiossa edellisten elämiensä tarinat!

Olipa kyllä kerrassaan vaikuttava katselukokemus!

Kokosin kuvakaappauksena pienen tarinan yhden dokumentissa esiintyneen taiteilijan matkasta hänen omaan menneeseen elämäänsä.

Erik Peitersenin case!

****

Kuva: Kai Kalhh

Kvanttiteoreettisella näkökulmalla on pyritty ymmärtämään jälleensyntymistä.

Muutamat tiedemiehet ovat tulleet siihen päätelmään, että tietoisuus saattaisi olla aivosolujen mikroputkissa.

Dr. Hameroff kertoi tiedekanavan Madonreiän läpi dokumentissa: “Sanotaan että sydän lakkaa lyömästä, veri lakkaa virtaamasta, mikroputket menettävät kvanttitilansa. Kvanttitieto mikroputkissa ei ole tuhoutunut, se ei voi tuhoutua, se vain jakaantuu ja hajoaa universumiin.” Robert Lanza lisäisi tähän että se ei ole olemassa vain universumissa, se on olemassa ehkäpä myös toisessa universumissa.

 Jos potilas on elvytetty ja saatu takaisin eloon, kvanttiinformaatio voi mennä takaisin mikroputkiin ja potilas sanoo: “Minulla oli rajakokemus”.

Hän lisää: “Jos heitä ei olisi saatu elvytettyä ja potilas kuolisi on mahdollista että tämä kvantti-informaatio voi olla olemassa kehon ulkopuolella, ehkä ikuisesti, sieluna.” Tämä selostus kvanttitietoisuudesta selittää asiat kuten kuoleman läheiset rajatilakokemukset, astraaliprojektion, kehon ulkopuoliset kokemukset ja jopa reinkarnaation ilman että täytyy nojata mihinkään uskonnolliseen ideologiaan. Sinun tietoisuutesi energia potentiaalisesti kierrättyy takaisin toiseen kehoon jossain kohtaa ja sillä välin se on olemassa fyysisen kehon ulkopuolella jollain todellisuuden tasolla ja mahdollisesti toisessa universumissa.

Ks.  Lanza, Hameroff ja Penronen.

Kvanttifysiikassa ajan havainnot ovat mielenkiintoisia. Aika tuntuu kulkevan sekä eteen, että taaksepäin.

Ks. Tähdet ja avaruus 2015.

Kuva: Gerd Altmann

Yksi selitysmalli, joka irtoaa kokonaan tästä lineaarisesta aikakäsityksestä on, että tässä reaalihetkessä ovat kokoajan myös mennyt ja tuleva. Elämmekö ikuisuudessa ja voimmeko olla jollain tasolla läsnä kaikkien inkarnaatioittemme aikahorisonteissa?

Aika näyttää, ovatko näiden sivujen jutut vain mutahöttöä vai tulevaisuuden arkitodellisuutta

Kuva: Lucas Papa Papa OFF-ROAD

Tässä alla olevassa lyhyessä viiden tapauksen videossa pohditaan, onko reinkarnaatiossa kysymys käpyrauhasen erittämästä, mieltä laajentavasta molekyylistä vai aivan jostain muusta ilmiöstä?

Viisi tapaustakuvausta.

James Leiningerin tarina.

James Leiningerin tapauksesta pidempi video.

Cameron Macauley tapauksesta pidempi video.

Hyvä ystäväni Ollikaisen Jouko koki elämässään erikoisen prosessin. Se avasi hänelle “ikkunan” menneeseen elämään.

Hän oli edellisessä inkarnaatiossa kuollut 1956 Algerian sodan aikana.

Jouko (s. 1959) sai mahdollisuuden käydä “entisen elämänsä” haudallakin.

Suosittelen lämpimästi lähtemään “matkalle” Candaceen.

Katso tästä Joukon haastattelu.

****

HannaMari Mäkelä kuvaa nettiartikkelinsa alussa intialaisen Shanti Devin tapausta seuraavasti:

“Mahatma Gandhi pyynnöstä perustettiin puolueeton tutkimuskomissio selvittämään tapausta. Yhdeksänvuotiaana Shanti Devi matkusti viidestätoista erittäin arvostetusta delhiläisestä virkamiehestä koostuvan komitean mukana (edellisen inkarnaationsa asuinpaikkaan) Mathuraan. Siellä hän oli joka hetki tarkan valvonnan alaisena, jottei kukaan olisi päässyt vaikuttamaan hänen mielipiteisiinsä.

Mathurassa pieni tyttö osoitti tutkimuskomitealle tuntevansa kylän sekä tien entiseen kotiinsa, lapsuudenkotiinsa ja temppeliin, jossa hän oli usein edellisessä elämässään rukoillut.

Hän tunnisti kaikki edellisen elämänsä perheenjäsenet ja tiesi heidän nimensä!

Aviomiehensä seurassa yhdeksänvuotias tyttö käyttäytyi kuin kunnianarvoisa intialaisvaimo. Poikaansa kohtaan lapsi osoitti selviä äidintunteita. Entisessä kodissaan hän osoitti huoneensa lattiassa paikan, jonne oli kätkenyt rahaa ennen kuolemaansa. Hän tiesi, missä huonekalut silloin olivat sijainneet ja minkä värinen talo oli ollut.

Lugdi Devin perheenjäsenet vahvistivat kaikki tiedot oikeiksi ja myös tutkimuskomitea vakuuttui asiasta. Komitean raportissa tapaus todettiin jälleensyntymäksi.”

Täältä HannaMari Mäkelän kirjasta löytyy tutkimustietoa reinkarnaatiosta sekä yllä kuvattu tapausesimerkki.

Henkisen Kehityksen sivun lopusta löytyy aiheesta enemmän kiinnostuneille kirjallisuusluettelo.

Niinkuin monessa kohtaa on tullut esiin menneiden elämien traumasiirtymät. Mikäli siis ihmisen edelliset inkarnaatiot ovat kuolleet väkivaltaisesti tai onnettomuuksissa, näyttää siltä, että traumainformaatio siirtyy seuraavaan jälleensyntymiseen. Tällä hetkellä ympäri maailmaa on aiheeseen perehtyneitä terapeutteja.

IBRT on luonut sertifikaatit ja eettiset standardit kyseiselle menneiden elämien terapioille.

Sivuilta löytyy myös terapiaa tekevien ammattilaisten luettelo.

****

Jos sinulla on yllä olevasta aiheesta mielenkiintoisia artikkeli-, kirja- tai videovinkkejä, niin olisitko ystävällinen ja laittaisit minulle sähköpostiini tietoja niistä.

Ja jos haluat kertoa omista kokemuksistasi, niin tervetuloa myös tarinat sähköpostiini.

ukko.karkkainen(at)bonis-avibus.fi

Kiitos!

Kuva: Andrew Martin

Palaan vielä alussa linkittämääni Esko Valtaojaan.

Mitä, jos hautajaisissa puhuisikin kosmologi?

Kuuntele ja katso… muistopuhe 

Kuva: Pixabay skeeze

Tästä NDE linkistä pääset kuolemanrajakokemuksista kertoville sivuilleni. Sieltä löytyvät tutkimukset ja tapauskertomukset liittyvät oleellisesti näihin sivuihin.

Ks. NDE  (Near Death Experience).

Kuva: Nay Lin Aung